شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم

27 شهریور 1403 4:32 ب.ظ

معرفی شهر سودجان

معرفی شهر سودجان

سودجان در فاصله ۶۰ كيلومتري منتهي اليه شمال غربي شهرستان شهركرد مرکز استان چهار محال وبختياری قراردارد و در تاريخ ۲۲/۹/۸۲ با تصويب هيئت محترم دولت به شهر تبديل شده است مردم اين شهر در زمان جنگ تحميلي همراه و يار دولت جمهوري اسلامي بوده و با تقديم ۴۵ شهيدكه ۱% كل جمعيت را تشكيل مي دادند و۶۳ نفر جانباز به ميهن اسلامي وبا حضور بيش از ۱۸۵ نفر رزمنده از جمله روستاهاي نمونه معرفي شد در حالي كه كل جمعيت آن ۴۵۰۰ نفر بود. در حال حاضر سودجان داراي ۵۴۱۰ نفر جمعيت مي باشد . شغل اکثر مردم کشاورزی ودامپروری به روش سنتی ميباشد گويش مردم شهر ترکی ميباشد با توجه به ايلراه بودن منطقه اقوام لر نيز در آن ساکن ميباشند. اين شهر در نزديکی حوزه استحفاظی استان اصفهان در بين دوقطب گردشگری شهرستان چادگان وشهرستان کوهرنگ قرار دارد   به لحاظ موقعيت نسبی جغرافيائی از طرف شمال به روستای احمد آباد از طرف جنوب به روستای اوج بغاز از طرف شرق به روستای کرسنَک ومَرغملک و از طرف غرب به روستای دره گرم وقلعه آقا علی محدود ميشود در خصوص ناميده شدن اين محل به سودجان گفته شده است سران ايل هفت لنگ وچهار لنگ در اينجا زندگی می نموده وساکنان آن عشاير بوده که در زمان رضا خان يکجا نشين شدند سودجان محل عبور عشاير بختياری ( ايلراه) بوده که خريد و فروشها وتجارتها در اين مکان صورت ميگرفته و از رونق خوبی هم برخوردار بوده است از اين رو بدليل سود و تجارت ( خريد وفروش) اين مکان به سودجان معروف گشته است.

این شهر در شمال استان چهار محال و بختیاری قرار گرفته و از جمله مناطق مرتفع و سردسیر این استان است. سودجان در کناره رودخانه زاینده رود قرار دارد و از این نظر منطقه‌ای جذاب برای گردشگران به‌شمار می‌آید ازجمله این زیبایی‌ها می‌توان به قدمگاه پیرغیب و زیبایی‌های حاشیهٔ زاینده‌رود (۳ کیلومتری سودجان) اشاره کرد. مردم این شهر بیشتر کشاورز و دامدار هستند و تعداد زیادی نیز برای کار به کویت رفته‌اند. گویش اکثریت مردم سودجان ترکی است، که در آن واژگان بختیاری و فارسی فراوان دیده می‌شود وبا ترکی آذری تفاوت زیادی نیز دارد.
از این شهر خانوارهای زیادی به شهرکردوشهرهای دیگر مهاجرت کرده‌اند و به همین دلیل جمعیت این شهر حتی از ۱۵ سال پیش نیز کمتر شده (جمعیت این شهر در سال۱۳۷۰ حدوداً ۶۰۰۰بوده) فرهنگ ساکنان منطقه با آداب و رسوم بختیاری پیوند خورده‌است. برای نمونه لباس رسمی و سنتی سودجانی‌ها چوقا و دبیت (از جمله پوشش‌های بختیاری)است. بسیاری از ده نشینان اطراف این شهر که اکثراً بختیاری زبان نیز هستند به این منطقه مهاجرت کرده و سکنی گزیده‌اند. از شخصیت‌های مهم این شهر می‌توان به سردار غلامعلی حیدری و حجت‌الاسلام سید کاظم امینی اشاره کرد. شهر سودجان دارای ۴۵ شهید در جنگ ایران و عراق است.

تماس با شهرداری